startpagina

Photo organizer.

Werken met een set met mappen.

Explanation in English
Explanation in English

Soms wil je met meer dan alleen een map met zijn onderliggende mappen werken. Om dit mogelijk te maken is het werken met een set met mappen toegevoegd. Deze manier van werken kun je toepassen in diverse batch functies binnen Photo organizer.
Werken met een set met mappen maakt het mogelijk om met 10 mappen tegelijk te werken. En voor elke map kun je aangeven of je ook met zijn onderliggende mappen wilt werken. En als je dat doet, dan kun je ook per map 6 onderliggende mappen kiezen die je wilt uitsluiten van die set met mappen.
Alle functies die zo een set met mappen gaan gebruiken zullen eerst een csv bestand aanmaken met alle namen van de foto's in die set met mappen en vervolgens dat csv bestand gaan gebruiken om de foto's daadwerkelijk te verwerken.
Ga terug naar waar je vandaan kwam.


Het gebruiken van een set met mappen.
Dit is het dialoogvenster dat je zult krijgen nadat je op een knop hebt geklikt waarmee je een set met mappen kunt kiezen of aanmaken. In dit voorbeeld vlak voordat je foto's wilde gaan hernoemen of de EXIF tijd in foto's wilde verschuiven. (Dat kun je zien aan de tekst op de grote knop in de linker onder hoek van het dialoogvenster).

Kies de mappen die je in je set wilt gebruiken. In de bovenste helft van het dialoogvenster kun je tot 10 mappen (of volledige harddisken) opgeven die in de set opgenomen moeten worden. In dit voorbeeld is in de eerste regel de volledige harddisk D:\ geselecteerd en zijn checkbox is aangevinkt, dus alle mappen op D:\ zijn geselecteerd. Met de knop Kies map kies je een map voor die regel. En met de knop Weg uit set verwijder je de inhoud van die regel uit de set.
Als op de knop net rechts van de checkbox de tekst zonder de submappen staat, dan zijn er voor die map al 1 of meerdere submappen gedefiniëerd om uit te sluiten van de gekozen map. Welke dat dan zijn kun je in de onderste helft van het dialoogvenster zien nadat je op die knop hebt geklikt.
Als op de knop net rechts van de checkbox de tekst submappen niet doen? staat, (zoals hier in de tweede regel) dan heb je in die regel wel een map gekozen en heb je de checkbox aangevinkt, maar dan zijn er nog geen submappen gedefiniëerd om uit te sluiten van die map. Als je dan op die knop klikt, dan zal het lijstje in de onderste helft van het dialoogvenster nog leeg zijn.
In alle andere gevallen zal die knop grijs zijn en de tekst niets om uit te sluiten bevatten.

Sluit deze subfolders uit. In dit deel van het dialoogvenster kun je voor elk van de tien regels in het bovenste deel van het dialoogvenster tot 6 submappen kiezen die je wilt uitsluiten van de map in die bijbehorende regel. Voor welke regel je nu op je scherm de uit te sluiten mappen ziet kun je zien in de bovenste regel van deze sectie in je dialoogbox, in dit voorbeeld D:.


Naam voor deze set met mappen. Je kunt iedere set met mappen die je samenstelt een naam geven in dit tekstveld en die set vervolgens opslaan met de knop Bewaar deze set. Met de Wis deze set. knop wis je het tekstbestandje waarin een set met mappen gedefiniëerd is, zonder verder iets op het scherm te veranderen.
In het uitvalvenstertje kun je een voorgedefiniëerde set met mappen selecteren. De naam van die set komt dan in het tekstvakje te staan en de set zelf wordt ingevuld in je dialoogbox. Vervolgens kun je dan die set veranderen, wissen of gaan gebruiken.


annuleren. De annuleren knop stuurt je terug naar waar je vandaan kwam zonder de set met mappen zoals ze op het scherm staat te gaan gebruiken.


ga door. Door te klikken op de grote knop in de linker onder hoek van je dialoogbox ga je door met de functie waarmee je was begonnen voordat je een set met folders ging selecteren en ga je de set met mappen gebruiken zoals ze op dat moment op het scherm is gedefiniëerd. Als op dat moment de set geen naam heeft, dan zal Photo organizer er zelf een naam (~auto_saved~) aan geven en die set alsnog bewaren. Een eventuele eerdere set met die naam zal overschreven worden.






Overige functies. kopieer foto's naar map / wis overbodige foto's vanuit csv bestand. Hernoem foto's, schrijf of verander EXIF tijd in foto's in een map of set met mappen. Haal miniaturen uit foto's, verwijder metadata uit foto's in een map of set met mappen. Zoek naar dubbele foto's in een csv bestand, een map of een set met mappen. Maak csv bestand met velden van alle foto's in een map of in een set met mappen. Schrijf velden uit een csv bestand in alle foto's vermeld in dat csv bestand. Schrijf velden vanaf het scherm in alle foto's in een map. Maak, verander of kombineer tekst en/of csvbestanden. Schrijf exif tijd als iptc tijd en/of naam van foto's als naam in foto's en/of verwissel. Schrijf relatieve mapnamen in het nu gebruikte tekstbestand met mapnamen. Gebruik informatie in de foto's om ze te selecteren voor een diashow om te kopiëren.
Door te klikken op elk van de knoppen in deze afbeelding spring je direct naar de uitleg over die functie. Of je kunt direkt naar de startpagina gaan of terug naar de 'overige functies' op de uitlegpagina over het hoofdscherm gaan.



Hans van der Hoeven
Liesbospark 28
4813 HV Breda
The Netherlands
Programma uitleg
vragenlijst
Contactformulier
Ik wil een sleutel
email:info@photoorganizer.nl
© 2010, Hans van der Hoeven
URL: www.photoorganizer.nl
© HHdesign. Webmaster: HHdesign.